Sinds 1 oktober 2015 levert Westreex lekker lokale hoeve- en streekproducten rechtstreeks van producent tot bij professionele afnemers in de provincie West-Vlaanderen. Dit zelfstandig distributiesysteem is nieuw in West-Vlaanderen. Momenteel bieden acht 100% West-Vlaamse producenten een uniek, vers en kwaliteitsvol productaanbod aan die via een persoonlijke service en een wekelijkse gemeenschappelijke levering aan de klant wordt bezorgd.      

     
Persconferentie Westreex

Jonge gedrevenheid

Onder impuls van POM West-Vlaanderen, Inagro en Innovatiesteunpunt komen sinds 2013 geïnteresseerde producenten samen om een gezamenlijk distributiesysteem op te starten. Tijdsgebrek maar ook een kans tot meer afzet, zijn de belangrijkste drijfveren van de producenten. De uitwerking van dit idee kwam in stroomversnelling toen, via een vacature voor een zelfstandig distributeur/ambassadeur, Cindy Vanden Abeele zich kandidaat stelde dit op zich te nemen.

Cindy Vanden Abeele, een jonge & enthousiaste West-Vlaamse onderneemster, is het gezicht van Westreex. Zij zal wekelijks op donderdag via een Pick, Drive and Deliver service de bestellingen ophalen bij de producent en leveren bij de professionele eindklant. Op die manier laadt en lost ze tezelfdertijd gedurende haar rondrit in haar gekoelde bestelwagen. Versheid en kwaliteit staan voorop.

Cindy garandeert een uitstekende service, een vast contactpersoon, 1 wekelijkse gemeenschappelijke levering en een eenvoudige administratie.

Korte keten

De producenten hebben hun klantenportefeuille overgedragen aan Cindy. Op die manier kan ze van start gaan met 130 professionele klanten. De klanten zijn lokale horecazaken, buurt- en hoevewinkels, traiteurs, retail, etc. Bedoeling is dat de klant ook andere producten uit het gamma kan ontdekken en dat er nieuwe klanten hun weg vinden naar Westreex. Op die manier streven de producenten naar een verkoopsstijging, dat ook Cindy garandeert van een solide inkomen. Het huidige productenaanbod zal op vraag van de eindklant
uitgebreid worden met andere 100% West-Vlaamse hoeve- en streekproducten.

De producent bepaalt zijn verkoopprijs, inclusief een vaste commissie voor Cindy. Ook weet de klant steeds van wie de producten komen. Cindy is dan ook het persoonlijke aanspreekpunt die zowel de producten als de producent goed kent. Zij fungeert als ambassadeur van de deelnemende producenten. Naast een stimulans voor de korte keten is Westreex ook een boost voor de lokale economie. Enerzijds worden lokale producenten ondersteund en verstrekt, anderzijds biedt Westreex een toegevoegde waarde voor de eindklant:
verse en kwaliteitsvolle hoeve- en streekproducten zonder veel voedselkilometers of verpakkingsafval.

Westreex is een professioneel Korte Keten kanaal, nieuw voor de regio en goed voor de lokale economie

Deelnemende producenten en productaanbod

 

PRODUCENTADRESCETEGORIE
Bekegemse Foie GrasDoornhoekstraat 59 - 8480 Bekegem (Ichtegem) Eendenspecialiteiten
Baliehof ZuivelboerderijGistelseenweg 577 - 8490 Zerkegem (Jabbeke)Kaas en hoevezuivel
MilkiSteenstraat 7 - 8470 Zevekote (Gistel)Hoevezuivel en ijs
De NatuurhoeveHoge Voetweg 17 - 8560 Gullegem (Wevelgem)Hoevezuivel en ijs
Het WarandehofElzendammestraat 11 - 8691 Gijverinkhove (Alveringem)Verse groenten, rabarberspecialiteiten & confituur
Rollie's Candeléstraat 34 - 8510 RollegemEi en advocaat
Klein GistelgoedHaaipanderstraat 87 - 8870 IzegemVleeswaren
Dejonghe SaladsBultekotstraat 4 - 8840 StadenSalades

 www.westreex.be

Op www.westreex.be kan men per producent meer info vinden over de producten. Men kan via een digitale bestelmodule wekelijks de bestelling doorgeven. Dit is zowel voor de bezoeker, als voor Cindy een handige en toegankelijke bestel- en facturatiemodule.

Een initiatief van…

Dit initiatief werd opgestart onder impuls van het kwaliteitslabel ‘100% West-Vlaams’. POM West-Vlaanderen en Inagro zijn de drijvende organisaties achter deze werking. De 100% West-Vlaamse hoeve- en streekproducten dichter bij de consument brengen is de hoofddoelstelling van het project ‘100% West-Vlaams’.
Het Innovatiesteunpunt begeleidt de betrokken producenten en distributeur in de opstart van Westreex.

Professionele Smaakmarkt

Horeca, retail, buurt- en hoevewinkels en andere professionele klanten zijn van harte welkom op de eerste smaakmarkt op maandag 16 november van 14u tot 21u bij deelnemende producent Rollie’s, Candeléstraat 34 te Rollegem. In het prachtig kader van deze hoeve worden klanten uitgenodigd om de producenten achter elk uniek product te leren kennen.

Contactpersonen

 

logo.jpg

Contact Westreex
Cindy Vanden Abeele - Cindy@westreex.be
T 0498 30 71 94

Contact Hoeveproducenten
Anneleen Dedeyne -anneleen.dedeyne@inagro.be
T 051 27 32 26

Contact Streekproducenten
Stephanie Van Lancker - stephanie.vanlancker@pomwvl.be
T 050 140 183

Verantwoordelijke pers
INAGRO: Bart Verhaeghen -bart.verhaeghen@inagro.be
POM WVL: Brigitte De Proost - brigitte.deproost@pomwvl.be

 

Gekoppelde thema's & sectoren: