2016 is een feestjaar in Inagro. 60 jaar geleden startte in Beitem het praktijkonderzoek en bijhorende voorlichting ter ondersteuning van de noodlijdende vlassector. Nu is Inagro, al 5 jaar onder de nieuwe naam en organisatiestructuur, actief in bijna alle land- en tuinbouwsectoren.

Inagro viert 60 jaar praktijkonderzoek in Beitem

Op vrijdag 11 maart trekken we de festiviteiten op gang met een jubileumfeest in aanwezigheid van Vlaams minister van Landbouw Joke Schauvliege en heel wat prominenten uit de land- en tuinbouwsector, het onderzoek, de industrie en de diverse overheden.

We staan uiteraard even stil bij de zeer boeiende geschiedenis maar tijdens een toekomstdebat laten we vooral specialisten uit verschillende organisaties aan het woord over hun verwachtingen omtrent ecologie, technologie, marktgericht produceren en voorlichting.
 
Graag nodigen we ook de pers uit om deze viering bij te wonen. Het programma vindt u hier onder. Er is gelegenheid voor interviews en foto's na afloop van het programma.
 
Om organisatorische redenen vragen we u wel vooraf in te schrijven via www.inagro.be/inschrijven.

Programma
 
11 maart, 16u
Inagro, Ieperseweg 87, 8800 Rumbeke-Beitem.
  • Verwelkoming door Bart Naeyaert, voorzitter Inagro en gedeputeerde voor Landbouw
  • 5 jaar Inagro door Mia Demeulemeester, afgevaardigd bestuurder Inagro
  • Debat over de toekomstige rol van Inagro in de landbouwsector vertrekkende vanuit 4 thema’s/uitdagingen. Telkens geïntroduceerd door geschiedenisfilmpje met anekdotes. Moderator Karl Vandenberghe.
  • Slotwoord door Vlaams minister van Landbouw Joke Schauvliege
  • Feestelijke receptie om 17u45
Gekoppelde thema's & sectoren: