Op 28 augustus zet Inagro de deuren open voor het publiek. Naar aanleiding van het jubileum, 60 jaar onderzoek in Beitem en 5 jaar Inagro, verwelkomt het proefcentrum niet alleen land- en tuinbouwers, maar vooral het brede publiek. Er staat die dag heel wat op het programma. Bezoekers leren hoe de landbouwer vandaag en in de toekomst lekkere voeding op hun bord brengt.

Hoe groeit jouw voedsel in 2025? Opendeur 2016

Van in de grond tot op het bord: wat we dagelijks eten, heeft een boeiende weg afgelegd. Al 60 jaar ondersteunt Inagro de landbouwsector met onderzoek en advies. En dat laat het centrum zien, proeven en voelen tijdens de opendeurdag.

“In een rondgang door onze proeftuin maken de bezoekers kennis met wat we zoal doen met de gewassen die ze zelf eten”, vertelt afgevaardigd bestuurder Mia Demeulemeester. “Daarbij hebben we niet alleen aandacht voor de kwaliteit, maar ook voor het milieu.” Het proefcentrum laat ook zien dat de sector niet stilstaat. “Landbouwers gaan op zoek naar nieuwe technieken om efficiënt en duurzamer te werken,” gaat Mia verder. “Ook daarin begeleidt Inagro hen. Zo doen we momenteel onderzoek naar de kweek van insecten en het gebruik van drones en sensoren op het veld.”

Opendeurdag_2016_Inagro_flyer_LR.jpgProefjes en proevertjes voor het hele gezin

De opendeurdag belooft een boeiende dag te worden voor het hele gezin. Het proefcentrum voorziet demonstraties in de proeftuin, maar bezoekers mogen ook zelf de handen uit de mouwen steken. Daarnaast kunnen ze ook de smaak en kwaliteit van een aantal proevertjes beoordelen. Voor kinderen is er animatie en een zoektocht door de proeftuin. De opendeurdag gaat door op 28 augustus van 13 tot 18 uur in de Ieperseweg 87 in Beitem.
 

 

 

 

 

Contactpersoon:

Verantwoordelijke Pers en Communicatie:
Bart Verhaeghen
E
bart.verhaeghen@inagro.be
T 051 27 32 36 of M 0472 22 20 66