Als alles goed ging, viel het jaarlijkse tijdschrift "FERM!" onlangs bij jou in de bus. Dat magazine van de Provincie West-Vlaanderen, Inagro en VLM inspireert West-Vlaamse land- en tuinbouwers in verschillende thema's, waaronder energie, innovatie, bodem en verbreding. In dit nieuwsbericht lichten we alvast een tipje van de sluier. Nam jij het tijdschrift al door? Dan horen we graag jouw mening. Deze publicatie kan je ook digitaal raadplegen.

FERM! - editie 2018

Hoogtepunten uit de nieuwe editie van "FERM!"

 

> Bekijk "FERM!" online.

 

Water was in 2017 ongetwijfeld een 'hot topic' bij landbouwers. In een interview op de cover van de nieuwe editie van "FERM!" geeft gedeputeerde Bart Naeyaert mee wat hij leerde uit het grillige weer. Op pagina 6 zetten we het onderwerp verder met artikels over waterbuffering en verzilting.

Aan de slag met de Fyteauscan! In 2017 ontwikkelden Inagro, Phytofar en Broos Water de Fyteauscan. Daarmee kan je puntvervuiling op je bedrijf aanpakken. Via een eenvoudige vragenlijst krijg je als gebruiker gericht advies om het probleem te vermijden. Je leest er meer over op pagina van 4 van de publicatie.

Inagro is sinds vorig jaar erkende KRATOS-adviesverlener voor onder meer bodem. Met de steun van de Vlaamse overheid kan je voortaan gratis advies inwinnen over bodemverdichting, bodemvruchtbaarheid en erosie op jouw percelen. Meer weten? Lees pagina 2 van "FERM!" of contacteer Franky Coopman.

Op pagina 3 ontdekken melkvee- en varkenshouders hoe hun collega's de studieclubs en kenniscoöperaties in 2017 beleefden. Kennis en ervaring delen zorgt ervoor dat je een kritische blik ontwikkelt, maar ook dat je met meer zelfvertrouwen beslissingen neemt. Wil jij het ook eens uitproberen? Mail naar info.melkveehouderij@inagro.be of info.varkenshouderij@inagro.be

De nieuwe groepsaankoop bloemenmengsels komt eraan! Binnenkort (en tot 5 maart) kan je jouw bestelling plaatsen. Ook daarover lees je meer in "FERM!".

 

Jouw mening telt!

Nam jij "FERM!" al door en heb je bedenkingen of suggesties? Bezorg ze aan de dienst Communicatie van Inagro via Elise Degroote.

 

 

> Bekijk "FERM!" online.