In Ramskapelle zijn recent verschillende patrijsvriendelijke maatregelen aangelegd. De acties kaderen in een Europees project waarin vijf landen de handen in elkaar slaan om betere leefomstandigheden te creëren voor de patrijs. Landbouwers, onderzoekers, jagers, natuurbeschermers en beleidsmakers werken zo aan duurzame akkerbouw. Met bloemenmengsels en keverbanken bieden ze voedsel en nestgelegenheid voor patrijzen. Vaart die akkervogel er wel bij, dan liften andere dieren en planten mee. Zo krijgen de biodiversiteit én de landbouw een boost.
Infobord in de kijker tijdens publieksevenement
Tijdens een ontdekkingsreis op zondag 2 september maken ook recreanten kennis met het belang van akkervogels. Een huifkar met paarden voert de deelnemers naar het startpunt waar een nieuw, overzichtelijk infobord staat. Binnenkort wordt de plaats aangelegd als picknick- en rustpunt voor wandelaars en fietsers. Daar start een korte wandeling op smalle paadjes en landweggetjes met kano-overzet over de Kleine Beverdijkvaart. Afsluiten doen de deelnemers bij Hoeve Cloet, waar ze verwend worden met een gratis drankje, hoeve-ijs en leuke randanimatie. Iedereen, jong en oud, is van harte welkom.
Wie wil deelnemen, kan zich tot 29 augustus inschrijven via
www.inagro.be/inschrijven. Stapschoenen zijn een must. Een verrekijker kan handig zijn.
Op ontdekkingsreis met de patrijs
- Wat? Wandeling door het veld (3 km), huifkartocht, boottrip en zoektocht voor de kinderen en randanimatie, gratis attentie, drankje en hoeve-ijs op de boerderij.
- Wanneer? Zondag 2 september met start om 13.15 u en 13.45 u
- Waar? Start aan carpoolparking Ramskapelle, Zesde Liniestraat, Nieuwpoort
- Voor wie? Iedereen, jong en oud
- Kostprijs? Gratis
- Inschrijven? Via www.inagro.be/inschrijven
We verwelkomen de pers ook op het officiële inhuldigingsmoment op zondag 2 september om 13.00 u in de Hemmestraat in Nieuwpoort (ter hoogte van huisnummer 57).

Vlaamse partners:

INTERREG North Sea is een programma van de Europese Unie ter bevordering van de economische, ecologische, sociale en territoriale toekomst van de ruimte van Noordwest-Europa. Ze financiert activiteiten op basis van de samenwerking tussen partners uit acht landen: België, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Luxemburg, Nederland, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.