De operationele groep Pocketboer liep officieel af op 30 juni 2019. Tijdens het slotevent kregen alle betrokkenen een poster met tips over de uitbating van een kleinschalige vergistingsinstallatie op een landbouwbedrijf. Benieuwd naar het resultaat? Lees dan zeker verder!

Tips & tricks van en voor pocketboeren

De voorbije jaren werden uiteenlopende problemen vastgesteld bij de uitbating van kleinschalige biogasinstallaties op landbouwbedrijven. Daarom werd in 2017 de operationele groep Pocketboer opgericht, met de steun van het departement Landbouw & Visserij en het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling. De groep dient hoofdzakelijk als overleg- en netwerkplatform, waarbij uitbaters kunnen leren van elkaars ervaringen en zo hun eigen installatie kunnen optimaliseren.

Heel wat nuttige zaken zijn voortgekomen uit de verschillende discussies sinds de opstart van de groep. Die "learned lessons" werden samengevat in een poster met tips & tricks van en voor pocketboeren voor de uitbating van een kleinschalige biogasinstallatie.

> Download de poster.

De poster kwam tot stand via samenwerking tussen de kerngroepleden van Pocketboer en werd uitgedeeld tijdens de laatste kenniscoöperatie, waarin de pocketboeren een bezoek brachten aan Agro-Energiek in Zomergem. Dat bezoek was tegelijk de afsluiter van Pocketboer én het startschot van Pocketboer 2. Benieuwd naar het verslag van deze excursie? Lees dan zeker dit nieuwsbericht!


Meer info

Heb je vragen of ben je benieuwd of een investering interessant kan zijn voor jouw bedrijf? Contacteer ons. Wij bekijken het graag samen met jou.

Heb je al een pocketvergister? Wij zijn zeker ook benieuwd naar jouw ervaringen!

 

20191008_partners.jpg