De agrovoedingssector is van vitaal belang, ook in crisistijd. De continuïteit van de bedrijfsvoering in de primaire sector wordt gewaarborgd om de levensnoodzakelijke bevoorrading te verzekeren én het verlies van verse producten te vermijden. Land- en tuinbouwers zoeken naar doeltreffende voorzorgsmaatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Inagro denkt mee.In een filmpje demonstreert een medewerker van het onderzoeks- en adviescentrum een creatieve oplossing.

Coronacrisis: Inagro deelt creatieve oplossing voor land- en tuinbouwers in filmpje

Mondmaskers, handschoenen, alcoholgel én… scheidingswanden in plexiglas. In de land- en tuinbouwsector gaan bedrijven creatief aan de slag om de preventieve maatregelen van de federale overheid strikt na te leven. Dat is nodig, want er wordt streng opgetreden. Deze morgen berichtten media nog dat heel wat bedrijven in België de regels onvoldoende opvolgen.

De situatie dwingt land- en tuinbouwers om op zoek te gaan naar creatieve, doch effectieve oplossingen. Ook bij Inagro, het West-Vlaamse onderzoeks- en adviescentrum, wordt rekening gehouden met de afstandsregels. Zo monteerde de technisch medewerker infrastructuur eenvoudig verwijderbare scheidingswanden op de aardappelplantmachine en de kolenplantmachine, zodat medewerkers geen fysiek contact hebben. Het filmpje waarin de techniek gedemonstreerd wordt, is intussen ettelijke keren gedeeld op sociale media.
 
Om sectorgenoten te inspireren roept Inagro andere bedrijven meteen ook op om hun creatieve oplossingen te delen via e-mail naar klantenservice@inagro.be of een Whatsapp-bericht naar 0487 57 22 65. De ideeën worden verspreid via de komende nieuwsbrieven.
 
 
Het filmpje bij dit persbericht is beschikbaar op Facebook en YouTube.
Gekoppelde thema's & sectoren: Akkerbouw | Groenten Open Lucht | -- Algemeen --