Helemaal mee en klaar voor de toekomst. Het is niet toevallig de titel van het jaarverslag van Inagro. Net dat is wat het West-Vlaamse onderzoekscentrum samen met de sector wil bereiken. Het activiteitenverslag, dat Inagro traditiegetrouw in het voorjaar lanceert, bundelt opnieuw de markantste realisaties van het afgelopen jaar. Het ‘magazine’ bevat korte en langere artikels over nieuwigheden én vaste waarden. In vijf portretten vertellen diverse stakeholders hoe onderzoek en advies hen inspireert in hun dagelijkse werking.

Inagro bundelt realisaties in jaarverslag

Land- en tuinbouwers krijgen elke dag veel info te verwerken. Correcte en relevante info is cruciaal voor een bloeiende onderneming. Maar ook onderzoek naar rendabele innovaties stoomt de sector klaar voor toekomstige uitdagingen. “Onze kennis en expertise delen met de doelgroep is dan ook onze belangrijkste missie”, stelt afgevaardigd bestuurder Mia Demeulemeester. In zijn jaarverslag wil Inagro lezers laten proeven van dat rijke aanbod aan kennis, advies, voorlichting en demonstratie.


Op praktijkschaal en met de praktijk
 
Inagro_JAARVERSLAG_2019_p14.jpg
Met het ‘magazine’ toont Inagro aan dat de onderzoekers en adviseurs ook in 2019 niet stilzaten. Korte en langere artikels beschrijven nieuwigheden, zoals toasts van vlinderbloemigen en de MIRLET-app voor beregening in sla, én vaste waarden, waaronder bodemkwaliteit en openluchtteelten. Zo worden relevante artikels voor tuinbouwers, akkerbouwers, biologische landbouwers en varkens- en melkveehouders traditiegetrouw afgewisseld met praktijkrijpe inzichten over water, gewasbescherming, bodem en bemesting en energie. Een greep uit het aanbod van activiteiten voor scholen en recreanten toont aan dat Inagro ook bruggen bouwt tussen producent en consument.

In vijf portretten, die de rode draad vormen van het jaarverslag, vertellen stakeholders hoe ze dankzij samenwerking kansen grijpen en uitdagingen aanpakken in de land- en tuinbouwsector. Inagro trok daarvoor naar waterzuiveringsbedrijf Aquafin, het melkveebedrijf van Patrick Devreese in Zevekote, wereldspelers in bestuiving en biologische gewasbescherming Koppert Biological Systems en Biobest, de streekproductenwinkel van boerenzoon Bart Mostaert, de boerderij van Rony en Marleen van Hoeveproducten Roose en het gemengde landbouwbedrijf van de familie Obin in Diksmuide.

Het gloednieuwe jaarverslag digitaal ontdekken
 
De leden van Inagro kregen de primeur om het jaarverslag in te kijken. Het jaarverslag digitaal raadplegen kan via www.inagro.be/jaarverslag2019.
 

Gekoppelde thema's & sectoren: -- Algemeen --