Op tien West-Vlaamse boerderijen kan je van 1 mei tot 30 september even pauzeren en verwend worden met een picknickmand vol heerlijke 100% West-Vlaamse hoeve- en streekproducten. De bezoeker, in groep of individueel, kan deze picknick na reservering via www.hoevepicknick.be op één van de deelnemende hoeves nemen.

Hoevepicknick in West-Vlaanderen

10 hoevepicknickadresjes

Inspiratie werd gehaald bij drie hoeves in de West-Vlaamse Scheldestreek (ten zuiden van Kortrijk). De Freezebeeze, De Bouvrie en De Sterhoekhoeve organiseren samen reeds 6 jaar hoevepicknicks op de boerderij. En dit met groot succes. In 2013 en 2014 kwamen maar liefst 2.500 bezoekers bij hen over de vloer. Waarom dit niet in andere West-Vlaamse regio’s van aanbieden?

Wegens het succes van dit toeristisch-recreatief initiatief zullen zeven nieuwe hoeves, verspreid over de provincie, hieraan meewerken. Zij zullen bezoekers vriendelijk ontvangen en hen een hoevepicknick aanbieden na reservatie.

Waar kan je picknicken?

De picknick kan je afhalen en gebruiken op één van de onderstaande hoeves. Zij hebben voor jullie het mooiste plekje op de hoeve gereserveerd: op de weide, het erf, het zomerterras,… Elke hoeve heeft zijn eigen karakter en activiteiten. De keuze is aan jou:

Brugse Ommeland:
HertenfinesseGistelsesteenweg 5978400Oostende
Westhoek:
't FazantenhofGroenebosdreef 78650Houthulst
De Beauvoordse WalhoeveVaartstraat 718630Beauvoorde
Hoeve Zuid-BellegoedRijselseweg 858900Ieper
't LindebosHollebekestraat 218953Wijtschate
Wijngoed MontebergSmijterstraat 48951Dranouter
Leiestreek:
Den IJsbeerVuilputstraat 908760Meulebeke
De FreezebeezeSint-Denijsstraat 238550Zwevegem
De Bouvrie-Hertenfokkerij Bouvriestraat 118583Bossuit
De SterhoekhoeveLandergemstraat 328570Anzegem

 

Wat vind je in de picknickmand?

De picknickmand wordt per hoeve anders ingevuld met eigen producten en met hoeveproducten uit de buurt. Het is een smaakvolle picknickmand vol authentieke en lokale producten. Naast dagverse broodjes, krijg je ook vers beleg zoals hoevekaas, hoevevlees en huisbereide confituur. Een dessertje van de boerderij en seizoensgebonden fruit met een drankje vervolledigen de picknickmand.

Net als het samenwerkingsverband in de West-Vlaamse Scheldestreek, werken de hoeves Zuid-Bellegoed, ’t Lindebos en Wijngoed Monteberg nauw samen om hun producten onderling uit te wisselen.

De prijzen variëren tussen 15€ en 10.5€ per volwassene, tussen 13€ en 9€ per kind en tussen 14€ en 9€ voor een groep van minimum 15 personen.

Een dag er op uit

Combineer de picknick met een fiets- of wandeltocht, een leuke activiteit in de regio of een bezoek aan de boerderij. Dit wordt gegarandeerd een origineel dagje uit.
Fietsroutes langs de boerderijen zijn te vinden op www.hoevepicknick.be. Ook via de app West-Vlinderen zijn de routes te vinden onder ‘Hoevepicknick’.
Voor een gecombineerd bezoek aan de boerderij spreek je best af met de hoeve zelf.

www.hoevepicknick.be

Op www.hoevepicknick.be kan men per boerderij meer info vinden over de samenstelling van picknickmand, de prijzen en de boerderijlocatie.
Per boerderij kan men ook online reserveren enkele dagen vooraf. Dit is zowel voor de bezoeker, als voor de boer een handige en toegankelijke reserveringstool.

Een initiatief van…

Dit initiatief werd opgestart onder impuls van het project ‘100% West-Vlaams, hoeve- en streekproducten’. POM West-Vlaanderen en Inagro zijn de drijvende organisaties achter deze werking, met ondersteuning van Westtoer. De 100% West-Vlaamse producten dichter bij de consument brengen is de hoofddoelstelling van het project ‘100% West-Vlaams’.

 

Contactpersonen

Inhoudelijke vragen:       
Anneleen Dedeyne en Stephanie Van Lancker  
E anneleen.dedeyne@inagro.be      
E stephanie.vanlancker@pomwvl.be     
T 051 27 32 26 

Verantwoordelijke pers:
Bart Verhaeghen
bart.verhaeghen@inagro.be
T 051 27 32 36       

Gekoppelde thema's & sectoren: Landbouwverbreding