Via het Leader Westhoek project ‘Aan de slag met Smartfarming’ willen we de drempel verlagen voor het gebruik van precisielandbouwtechnieken. Donderdagavond 26 november organiseerden we samen met Vives hogeschool een webinar. Meer dan 400 geïnteresseerden in smartfarming schreven zich in. Verschillende firma’s stelden technieken voor die klaar zijn om in de praktijk in te zetten. Heb je het webinar gemist? Herbekijk dan de video-opnames. In dit bericht vind je ook een overzicht van de gestelde vragen en antwoorden.

Herbekijk de webinar 'Aan de slag met Smartfarming'

In 2019 organiseerden we een eerste succesvolle demonamiddag in Poperinge. Wegens de coronacrisis waren we genoodzaakt om dit jaar een digitaal alternatief te voorzien. Via het webinar wilden we aantonen dat precisielandbouw veel meer is dan GPS-systemen. Diverse constructeurs gaven toelichting bij hun nieuwste ontwikkelingen. De presentaties kan je via de links hieronder herbekijken.

Presentaties


Tientallen vragen beantwoord
Tijdens het webinar konden deelnemers vragen stellen via de chatfunctie. We kregen zeer veel en zeer interessante vragen! Tijdens de live vragensessie konden we een selectie vragen overlopen.
> Bekijk het overzicht van de meest gestelde vragen en antwoorden.
 
Afsluiter van ‘Aan de slag met Smartfarming’
Het webinar was het slotevenement van ‘Aan de slag met Smartfarming’. Het doel van het project was om de nieuwe technieken tot bij landbouwers te brengen, en hen ondersteuning te geven bij de implementatie ervan. Via resultaatgericht onderzoek zochten we naar oplossingen voor de praktische problemen bij het toepassen van de technieken. Dankzij het project konden we meer dan 220 ha scannen met een bodemscanner. Verschillende studenten van de Vives hogeschool hebben via bachelorproeven de technieken in de praktijk toegepast.
 
Inagro blijft precisietechnieken ondersteunen
We zijn blij dat we samen met Vives hogeschool een vervolg kunnen aankondigen: ‘Smartfarming op het menu’. Dankzij dit nieuwe project kunnen we het gebruik van bodemscans blijven ondersteunen. Niet alleen in de Westhoek, maar in de volledige provincie West-Vlaanderen. Daarnaast begeleiden we pilootbedrijven om doorheen de volledige teelt precisielandbouwtechnieken toe te passen. Naast de praktische ondersteuning zal er ook aandacht besteed worden aan de economische rendabiliteit van de technieken. We willen aan de hand van praktijkvoorbeelden tonen wat de mogelijkheden zijn.

Meer info
Heb je nog vragen? Contacteer Gies Van Den Daele via gies.vandendaele@inagro.be of 051 14 03 56
 
Logobanner_smartfarming.png


Gekoppelde thema's & sectoren: Smartfarming