Via het Europese project SmartProtect willen we telers helpen om nieuwe IPM-technieken sneller toe te passen. Dat moet zorgen voor een betere beheersing van ziektes en plagen. We maakten een inventarisatie van slimme technieken die al bestaan of binnenkort op de markt komen, speciaal gericht op openlucht- en serregroenten. Nu hebben we jouw inbreng nodig om het gebruik van IPM-technieken in kaart te brengen. Dat kan door onze enquête in te vullen.

Hoe sta jij tegenover slimme technologieën in gewasbescherming? Doe mee aan onze enquête

> Start de enquête!

Afgelopen jaar hebben we met vijftien internationale partners een database opgesteld met verschillende technieken die je kunt gebruiken in de openluchtteelten prei, ui, sla en kolen en in de serreteelten komkommer, tomaat, en paprika. Naast bestaande technieken komen ook nieuwe technieken uit precisielandbouw aan bod.

We willen rekening houden met de regionale noden van tuinbouwers over heel Europa. Daarom vergelijken we de nieuwe IPM-technieken nu op technisch, socio-economisch en wettelijk vlak. Zo kunnen we een selectie maken van de technieken met het grootste potentieel.


Neem deel aan de enquête.

EU_Smartprotect_logobanner_metsteunvermelding.jpg


Gekoppelde thema's & sectoren: Gewasbescherming | Groenten Open Lucht | Smartfarming