Van zaterdag 15 tot zondag 23 mei vindt in West-Vlaanderen voor de zesde keer de Week van de Korte Keten plaats. Tijdens deze campagneweek plaatst de Provincie West-Vlaanderen korte keten in de kijker en kan je via tal van activiteiten kennismaken met de producent achter deze lokaal geproduceerde producten.

Week van de Korte Keten zet voor de zesde keer korte keten in de kijker

De ‘Week van de Korte Keten’ is een organisatie van de Provincie West-Vlaanderen en haar agentschappen Inagro, POM West-Vlaanderen, Westtoer en Unizo. De zesde editie van de campagneweek vindt plaats van zaterdag 15 tot zondag 23 mei. Ook de andere Vlaamse Provincies, VLAM, de Vlaamse overheid, Steunpunt Korte keten en talrijke lokale besturen en organisaties zetten mee hun schouders onder deze campagne.


Korte Keten in de kijker

Met de campagne willen we de talrijke voordelen van korte keten, zowel voor de producent als de consument, onder de aandacht brengen: rechtstreeks kopen bij de producent verkleint de voedselkilometers, levert vers, betaalbaar en kwaliteitsvol voedsel en steunt de lokale economie. Daarnaast maak je als consument kennis met de producent die met veel geduld dagelijks een divers aanbod aan korteketenproducten produceert. En dat loont zeker de moeite. Philip van Biobedrijf Vermeulen (Ruddervoorde) en Christel van Schobbejaks Hoogte (Tielt) vertellen met veel passie over hun liefde voor hun producten. Ontdek hun verhaal.

Over tomaten en geluk met Philip van Biobedrijf Vermeulen
Het verhaal van de struisvogel en het ei met Christel van Schobbejaks Hoogte
Nog meer verhalen van producenten

2021-05-12-Biobedrijf Vermeulen.jpg100% West-Vlaamse klantenactie en nog veel meer tijdens ‘Week van de Korte Keten’

Bij de 400 erkende 100% West-Vlaams verkooppunten loopt tijdens de campagneweek een klantenactie. Bij een aankoop ontvang je een lotje met een unieke code. Daarmee maak je kans op één van de 60 geschenkbonnen voor hoeve- en streekproducten, een hoevepicknick of een etentje bij een Lekkere Westen-chef. Met deze actie bedanken we klanten die lokale producten kopen. Een overzicht van alle 100% West-Vlaamse verkooppunten vind je via www.100procentwest-vlaams.be.

Door de huidige coronamaatregelen is het aantal activiteiten dit jaar wat beperkter. Toch valt er heel wat te beleven. Wat dacht je van een hoevepicknick met jouw bubbel, een zoektocht, kuieren op een lokale boerenmarkt, op stap gaan met een brunch bag,…

> Vind een activiteit in jouw buurt


In de kijker: fiets- en wandelen langs lekkere adresjes

Samen met Westtoer ontwikkelde de Provincie West-Vlaanderen dit jaar twee nieuwe korteketenfietsroutes in de regio’s Diksmuide en Kortrijk-Zuid. Niemand minder dan fervent bikepacker en rasechte West-Vlaming Wouter Deboot verkende deze routes voor ons. Ga mee met hem op stap en ontdek welke lekkere adresje er te ontdekken zijn op deze route.
Sfeerverslag fietsroute regio Kortrijk
Sfeerverslag fietsroute regio Diksmuide

2021-05-12-fietsrouteKortrijk.jpg

Krijg je maar niet genoeg van dat fietsen en al dat West-Vlaams lekkers? Ook heel wat gemeenten en producenten namen het initiatief om speciaal voor Week van de Korte Keten een nieuwe fietslus te ontwikkelen langs lekkere adresjes. Ook de bestaande fietslusjes langs brouwerijen en hoevepicknicklocaties blijven een hoogvlieger. Redenen genoeg om de fiets van stal te halen!

> Zoek een fietsroute.


KKbanner.jpg