Op donderdag 27 mei om 20 u en maandag 31 mei om 13 u organiseert B3W, de Begeleidingsdienst voor Betere Bodem- en Waterkwaliteit, een thematisch uitwisselingsmoment over bijbemesten in aardappelen. Tijdens dit digitale moment lichten collega-landbouwers toe hoe zij met hun bijbemesting in aardappelen omspringen om die optimaal te laten renderen. Wil je meer weten? Lees dan zeker verder en schrijf je in voor dit digitale moment.

Thematisch uitwisselingsmoment: bijbemesten in aardappel

Zes telers aan het woord  

Tijdens een eerste thematisch uitwisselingsmoment eind maart leerden we dat de bemestingsdosis van aardappelen vooral afhankelijk is van het soort perceel, de bodemvoorraad en de voorvrucht.  

Om daar maximaal op in te spelen, is de bemesting fractioneren een goede optie. Daarbij wordt de basisbemesting verlaagd tot ongeveer 70% van het advies en wordt een tweede fractie tijdens het groeiseizoen gegeven.  

Die tweede fractie dienen we de volgende weken te bepalen en toe te dienen. We luisteren daarvoor naar de ervaringen van onze Oost- en West-Vlaamse telers die al aan bod kwamen op ons eerste thematische uitwisselingsmoment. We komen te weten hoe ze de bijbemesting dit jaar zullen aanpakken.  

Samen met de begeleiders van B3W helpen we je een antwoord te vinden op volgende vragen:

  • Wat is het ideale ogenblik voor een bijbemeststaal?
  • Hoe vul ik mijn advies het best in (bij droogte)?
  • Wat met mijn gescheurde weide?
  • Wat als het advies 0 is, was mijn basisbemesting dan toch te hoog?

 

Interesse? Schrijf snel in!
 
Het thematisch uitwisselingsmoment 'Bijbemesten in aardappel, hoe doe ik dit?' vindt plaats op donderdag 27 mei om 20 u en maandag 31 mei om 13 u via Microsoft Teams.
 
Inschrijven kan tot op de dag vóór het thematisch uitwisselingsmoment en doe je op volgende manier:  
  • Maak een account aan op de B3W-webpagina als je dat nog niet deed.
  • Bevestig je registratie via de link die je ontvangt in je mailbox. (Check eventueel de map met ongewenste mails.)
  • Meld je na het aanmaken van je account aan op de website en ga naar 'evenementen' of maak gebruik van de rechtstreekse link
Als je aangemeld bent, zal je op de dag van het thematisch uitwisselingsmoment, voor de middag een e-mail ontvangen met een link om een deel te nemen.
 
Nadat je je hebt aangemeld voor het thematisch uitwisselingsmoment, kan je op het discussieforum op de B3W-website alvast jouw vragen over efficiënte bemesting in aardappelen stellen.  

 
Meer info
 
Indien je vragen hebt of meer info wenst, neem gerust contact op met  
 
Gekoppelde thema's & sectoren: Akkerbouw | Bodem En Bemesting