Een tijdje geleden lanceerden we een internationale enquête om ervaringen en meningen van landbouwers en jagers over beheerovereenkomsten akkerfauna te verzamelen. Wat loopt goed en wat kan beter? Deze bevraging staat nog online tot en met 31 mei. Grijp alsnog je kans en laat van je horen!

Geef nog tot en met 31 mei je mening over beheerovereenkomsten akkerfauna

In Vlaanderen blijven de beheerovereenkomsten van VLM ook in de toekomst een belangrijk instrument waarmee landbouwers akkervogels en andere typische akkerbewoners een duwtje in de rug kunnen geven. Met de partners van het Europese project PARTRIDGE, waaronder ook VLM zelf, werken we aan adviezen om deze beheerovereenkomsten te verbeteren, zowel voor de dieren op de akkers als voor de uitvoerende landbouwer.

In dit advies houden we maximaal rekening met de ervaringen en bekommernissen vanuit de sector. Daarom is het cruciaal om meningen en suggesties te verzamelen van iedereen die werkzaam is in de landbouw en het landschapsbeheer.

Ben je landbouwer en/of jager en heb je zelf beheerovereenkomsten voor akkerfauna aanliggen? Heb je geen maatregelen voor akkerfauna aanliggen, maar heb je er eventueel wel interesse in? Of is er een specifieke reden of bezorgdheid waarom je er net géén wil aanleggen? Dan moedigen we je aan om alsnog je stem te laten horen via een korte bevraging. De enquête invullen vraagt maximaal 10 tot 15 minuten van je tijd en kan tot en met 31 mei. Al ruim 500 landbouwers/jagers gingen je voor en gaven hun eerlijke mening. Op naar de 1000! Nog even dit: vulde je de bevraging eerder al in, dan heeft het geen zin dit nog eens te doen.


> Ga naar de enquête.


Zoals minister Zuhal Demir eerder al formuleerde: "Ik kijk uit naar de wetenschappelijk onderbouwde inbreng van onze landbouwers en jagers. Hopelijk kunnen zij met hun kennis vanop het veld een grote meerwaarde bieden aan dit project."

 
logo partridge.jpg

Gekoppelde thema's & sectoren: Akkerbouw | Landbouw In Zijn Omgeving