Enkele studies van het voorbije jaar wijzen uit dat de transitieperiode nog te vaak niet optimaal verloopt. Veehouders blijken over de foutieve info te beschikken of vinden het moeilijk om de kennis te vertalen in concrete acties op het bedrijf. Het VLAIO LA-traject Veerkracht focust op de monitoring van die periode. Zo getuigt een van onze leden-melkveehouders samen met collega's binnenkort in een webinar over zijn transitiemanagement. Schrijf je alvast in voor de webinar op dinsdag 6 juli 2021. 

Melkveehouder getuigt in webinar over transitiemanagement

Melkveehouder Gert Roossens uit Nieuwenhove baat een melkveebedrijf uit met zo’n 70 koeien en bijhorend jongvee. Naast de melkveetak is er ook akkerbouw op het bedrijf. Gert voert het werk grotendeels zelf uit. Verder krijgt hij hulp van zijn ouders en broer.

Als we hem vragen wat hij belangrijk vindt op zijn bedrijf, dan antwoordt hij meteen dat rust een heel belangrijk gegeven is. Stressvrij met je dieren omgaan, vertaalt zich volgens Gert automatisch in goede resultaten. Op het vlak van transitiemanagement heeft Gert een specifieke aanpak. Zo zet hij zijn koeien selectief droog. In de getuigenis komt aan bod hoe hij dat precies doet. Voor het droogzetten hanteert hij ook enkele protocollen die in beeld worden gebracht.

Naast deze praktische getuigenis zijn in de webinar ook enkele toelichtingen voorzien over de transitieperiode zelf (Miel Hostens) en het gebruik van sensoren (Stijn Heirbaut). Je krijgt tips over droogstandsvoeding (Wilfried van Straalen) en er wordt voor het eerst gesproken over het nieuw ontwikkeld kengetal dat nog meer inzicht geeft in de veerkracht van koeien na kalven (Matthieu Salamone).

Wil jij meer weten? Volg dan de webinar op dinsdag 6 juli 2021 van 12.45 tot 14 u. Deelname is gratis.

> Bekijk alle praktische info.
> Schrijf je meteen in.


Meer info

veerkracht.PNG

Gekoppelde thema's & sectoren: Melkveehouderij