Puntvervuiling aanpakken blijft de beste strategie om verontreiniging van waterlopen door gewasbeschermingsmiddelen te voorkomen. Vanaf zondag 4 juli kan je op PlattelandsTV in een aflevering van Tournée Provinciale bekijken hoe landbouwers in de regio omgaan met deze puntvervuiling.   

 
Uitleendepot puntvervuiling, vanaf zondag op PlattelandsTV

Landbouwers zijn zich de afgelopen jaren steeds bewuster geworden van het belang van het correct gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. Door te spoelen op het veld kunnen spuitresten zoveel mogelijk vermeden worden. Maar toch is het risico op puntverontreiniging op het bedrijf reëel en neem je best je voorzorgen.  

Daarom zijn er nu binnen het PDPO project “De puntjes op puntvervuiling”, 5 uitleendepots opgericht waar materiaal kan ontleend worden om spuitresten op te vangen en vervuiling te vermijden. De uitleendepots liggen verspreid over West-Vlaanderen en komende winter worden nog allerhande sensibilisatie activiteiten georganiseerd in samenwerking met Boerenbond en Algemeen Boeren Syndicaat. Meer info vind je ook in dit nieuwsbericht.  

>> Benieuwd naar de reportage? Stem vanaf zondag 4 juli af op PlattelandsTV en bekijk de uitzending van Tournée Provinciale.
 
Logobanner_puntvervuiling_2021_1072021.JPG