De afgelopen vier jaar werkten onderzoekers en voorlichters uit de grensregio Frankrijk-Wallonië-Vlaanderen samen rond actuele thema’s voor de groenteteelt en aardbeiteelt binnen het Interreg-project ECOPAD.
Technische fiches bundelen onderzoeksresultaten
Negen technische fiches bundelen de belangrijkste resultaten uit het ECOPAD-project, namelijk:
1. Geïntegreerde beheersing van Phytophthora bij witloof
2. Beheer van gewasresten
3. Trips, Frankliniella occidentalis, in de aardbeienteelt
4. De Aziatische fruitvlieg, Drosophila suzukii, in de aardbeienteelt
5. Beredeneerde gewasbescherming tegen bladziekten in wortel
6. Preimineervlieg
7. Rupsen in kolen
8. Evaluatie van natuurlijke middelen tegen rupsen in koolgewassen.
9. Intercropping
Deze fiches worden in mapjes uitgedeeld tijdens vergaderingen en evenementen met telers. Je kan ze ook gratis raadplegen op de website: www.ecopad.be.
Online slotseminarie
Op 9 februari hielden we een online seminarie met simultaanvertaling om de onderzoeksresultaten toe te lichten. Maar liefst 100 personen volgden de sessie in voormiddag over rupsen in kolen, preimineervlieg, bladziekten in wortel en intercropping. In de namiddag ging de sessie over Drosophila suzukii in aardbei, beheer van gewasresten, biodiversiteit en Phytophthora in witloof. Toen volgden meer dan 80 personen.
> Lees hier onze allerlaatste nieuwsbrief.
Het project “ECOPAD: Het pad naar de agro-ecologie: platform voor grensoverschrijdende samenwerking voor groenteteelt verse markt en industrie” heeft als doel het verwerven van nieuwe technieken op het vlak van geïntegreerde gewasbescherming (preventie, observatie, actie) door het uitvoeren van proeven. Het project wordt gerealiseerd met de financiële steun van:


Partners:
