Landbouw en water zijn twee thema’s die op het veld snel in elkaar samenvloeien. Het op elkaar afstemmen van vraag en aanbod vormt één van de belangrijkste uitdagingen voor de agrarische sector. 

Save the date - Themadag Landbouw en Water
Programma:

Op de Themadag Landbouw en Water, georganiseerd door de Vakgroep Landbouw van de Euregio Scheldemond, staan we stil bij de verschillende facetten die vasthangen aan deze uitdaging. Zo omvat het ochtendprogramma een debat waarbij er zal worden stilgestaan bij de manier waarop verschillende beleidsniveaus omgaan met de (agrarische) behoefte aan water en het aanbod dat men kan leveren. Het namiddagprogramma omvat enkele workshops waarvoor u zich zal kunnen inschrijven naargelang persoonlijke interesses. Thema’s zoals waterbeschikbaarheid en -kwaliteit, maar ook hoe men zich vanuit gewasproductie kan wapenen tegen droogte, komen gegarandeerd aan bod. Voor wie het veld op wil voorzien we bovendien de mogelijkheid om Agrotopia te bezoeken.

In oktober verspreiden we een bericht met meer informatie, het gedetailleerd programma, locatie en de mogelijkheid tot inschrijving voor de verschillende workshops.

Banner_Themadag_L_W_171121.jpgPraktisch:
Datum:
woensdag 17 november 2021
Begintijd:
10u00
Eindtijd:
18u00
Locatie:
Roeselare
Kostprijs:
Inschrijven:
 
Gekoppelde thema's & sectoren: Landbouw In Zijn Omgeving | Water