De nitraatresiducampagne van de mestbank gaat binnenkort van start. Recent stuurde de mestbank een mail naar iedereen die stalen moet nemen. Kreeg jij een e-mail met de melding om één of meerdere nitraatresidubepalingen te doen op eigen kosten? Wacht dan niet langer en neem nu al contact op met het labo van Inagro of jouw staalnemer. Op tijd starten betekent namelijk meer service en minder stress.

Percelen voor nitraatresiducontrole zijn gekend. Vraag de staalname tijdig aan!

Staalname voor nitraatresidubepaling? Tijd voor actie!

Net als de voorbije jaren kan je tussen 1 oktober en 15 november rekenen op Inagro voor het nemen van bodemstalen op jouw percelen. Het labo garandeert je een goede service en een aantrekkelijke prijs van 68 euro per staal gedurende de volledige periode.

Vraag tijdig jouw stalen aan. Wie snel in actie schiet, heeft namelijk meer impact op de staalname. Zo kan je betere afspraken maken over het staalnametijdstip. Bovendien ben je zeker op tijd bediend en heb je dus minder stress.

 

Hoe vraag je een staal aan?

Het nitraatresidu dien je aan te vragen via SNapp op het mestbankloket. Daarvoor moet je inloggen en naar de module SNapp navigeren.  

Nadien klik je op:

  • Nieuwe aanvraag
  • Vink nitraatresidu aan bij type bemonstering.
Als je nitraatresidustalen moet nemen, dan verschijnt er een extra tekstvak. Is dat niet het geval, dan werd geen van jouw percelen geselecteerd.  
In dit extra tekstvak wordt meegegeven 'Nitraatresiducontrole' als het een controlestaal betreft in opdracht en op kosten van VLM. Weet dat je bij een controlestaal ook het recht hebt om een tegenstaalname aan te vragen. Dit kan, indien gewenst, ook voordat het controlestaal is genomen. Voor een tegenstaal dien je wel zelf een aanvraag te doen via SNapp en het staal te bekostigen.
 
Indien er 'Verplichte bemonsteringen' staat, dan gaat het over staalnames die je zelf dient aan te vragen en bekostigen.
 
Selecteer vervolgens de percelen en klik op de knop 'bemonsteringen toevoegen' die onder de fotokaart staat.
Nadien ga je via de knop 'volgende' naar een nieuwe pagina waar je het labo van Inagro kan selecteren, een gewenste periode kan opgeven, kan meegeven als je aanwezig wil zijn bij de staalname en andere relevante info voor het labo kan neertypen (bijvoorbeeld de vaste staalnemer).
Zodra je alles ingevuld hebt, klik je op 'bewaar' en ga je naar de volgende stap. Daar krijg je nog een overzicht en dien je op 'aanvraag doorsturen' te klikken om de aanvraag af te ronden.
 
 
Meer info
Meer uitleg over de aanvraag vind je in de handleiding SNapp.

Met vragen over de instructies of staalname en analyses kan je terecht bij Ivan Pollefliet via 051 27 33 46.