Het succes van de voorgaande notendagen smaakt naar meer! Deze unieke tweejaarlijkse ontmoetingensdag van en voor notentelers is je kans om je notenkennis en je netwerk uit te breiden!

Op zondag 14 november vindt de 4de editie van de Vlaamse notendag plaats. Voor deze editie ben je te gast op het bio-pluktuinbedrijf Purfruit nabij Deinze. Walnoten en hazelnoten en recent ook tamme kastanje krijgen steeds meer aandacht van landbouwers. Noten werden hier vanouds gekweekt, verwerkt en gegeten. Toch blijft dit in Vlaanderen nog een nicheteelt waarvan de praktijkervaringen met deze en andere notensoorten beperkt is. De consumptie, de invoer en de aanplant is daarentegen stijgende!

Vierde Vlaamse Notendag
Programma:

Kom proeven van een heel divers gamma aan noten.
Op het bedrijf staan walnoten, hazelnoten en jonge tamme kastanjebomen. Er zullen korte notenrondleidingen doorgaan van telkens 15 minuten.

Heb je zelf vragen over rassen, ziektes of plagen, de teelt of verwerking van noten? Voorlichters helpen je graag verder: Nederlandse notenvereniging en Nootsaeck.

Inagro is aanwezig met een stand over de lopende proef met laat uitlopende walnoten in kader van Agroforestry. Één van de proeflocatie bevindt zich op het domein van Purfruit.

Verder zullen er toeleveranciers, producenten en verwerkers present zijn.

TIP

Breng je eigen notenkraker mee!

Praktisch:
Datum:
zondag 14 november 2021
Begintijd:
09u00
Eindtijd:
17u30
Locatie:
PURFRUIT, Neerhoek 7, 8720 Oeselgem
Kostprijs:
Toegangsprijs: 3 euro, kinderen tot 12 jaar gratis.
Inschrijven:
 

 

Gekoppelde thema's & sectoren: Biologische Productie | Landbouwverbreding