Via een reeks video’s zetten we het minder gekende beroep van een werknemer op een melkveebedrijf in de kijker. We gingen op bezoek bij Pierre, Vincent en Marijn die met veel passie en plezier melkveehouders bijstaan in hun dagelijkse taken. Hoe zijn ze in het beroep gerold? En hadden ze al ervaring in de landbouw? In een eerste video focussen we op de achtergrond van de werknemers.

Werken op een melkveebedrijf – deel 1: Kennismaking met 3 werknemers in de melkveehouderij en hun achtergrond

Het Frans-Belgische Interreg-project CowForme streeft naar minder werklast en meer levenskwaliteit voor Belgische en Franse melkveehouders. Jobontwikkeling is één van de actiepunten. Met deze reeks video’s willen we zowel werkzoekenden inspireren om te werken in de melkveehouderij als melkveehouders met te veel werk overtuigen om een extra arbeidskracht in dienst te nemen.  

Op een Franse boerderij nabij de Franse havenstad Boulogne-sur-Mer staat Pierre melkveehouder en kippenboer Thierry al enkele jaren bij. Marijn werkt voor een werkgeversgroepering van vier landbouwers uit de regio Veurne. Via een beurtrolsysteem kan Marijn elke maandag bij Pieter aan de slag. In Waimes, in de provincie Luik, is Vincent kind aan huis bij melkveehouder Laurent.

>> Maak kennis met Pierre, Marijn en Vincent via deze video.

StartschermFilmCowformeWerknemers-Deel1V1.jpg
Het CowForme-project richt in Vlaanderen, Wallonië en Frankrijk een studieclub op, de zogenaamde ‘Focus Farms’. Onder begeleiding van melkvee-adviseurs wisselen Vlaamse, Waalse en Franse melkveehouders onderling ervaringen uit over de arbeid op hun bedrijf. Wie geïnteresseerd is om als melkveehouder iemand onder de arm te nemen, of wie zelf aan de slag wil op een melkveebedrijf kan terecht op de website www.cowforme.eu.


Meer info

Ben je werkzoekend en heb je interesse in een job op een melkveebedrijf of ben je melkveehouder en wil je een extra werkkracht? Neem dan contact op met:

 

 

CowForme banner.jpg

Gekoppelde thema's & sectoren: Melkveehouderij