Via een reeks video’s zetten we het minder gekende beroep van een werknemer op een melkveebedrijf in de kijker. Flexibiliteit is belangrijk. Denk aan inspelen op de grillen van de natuur, rekening houden met het weer en zich aanpassen aan onverwachte gebeurtenissen. Melkveehouders die opteren om te werken met een vaste werknemer proberen wel om een duidelijk werkschema aan te houden. In deze tweede video vertellen werknemers Pierre, Vincent en Marijn hoe dit bij hen georganiseerd is.

Werken op een melkveebedrijf – deel 2: Organisatie van de dagelijkse taken

Het Frans-Belgische Interreg-project CowForme streeft naar minder werklast en meer levenskwaliteit voor Belgische en Franse melkveehouders. Jobontwikkeling is één van de actiepunten. Met deze reeks video’s willen we zowel werkzoekenden inspireren om te werken in de melkveehouderij als melkveehouders met  te veel werk overhalen om een extra arbeidskracht in dienst te nemen.  

"Melken is een vaste taak", vertellen Marijn, Pierre en Vincent. Vaak doen ze dat samen met de melkveehouder. De drie werknemers hebben hun eigen takenpakket op de boerderij. Dat gaat van voederen, kalveren verzorgen tot landwerk.

>> Kom meer te weten over hun werkschema via deze video.

 

2021-10-06-organisatie.png

Het CowForme-project richt in Vlaanderen, Wallonië en Frankrijk een studieclub op, de zogenaamde ‘Focus Farms’. Onder begeleiding van melkvee-adviseurs wisselen Vlaamse, Waalse en Franse melkveehouders onderling hun ervaringen uit over de arbeid op hun bedrijf. Wie geïnteresseerd is om als melkveehouder iemand onder de arm te nemen of wie zelf aan de slag wil op een melkveebedrijf kan terecht op de website www.cowforme.eu.Meer info

Ben je werkzoekend en heb je interesse in een job op een melkveebedrijf? Of ben je melkveehouder en wil je een extra werkkracht? Neem dan contact op met:

 

CowForme banner.jpg

Gekoppelde thema's & sectoren: Melkveehouderij