Het internationale Nutriman-project – met Vlaamse partners Inagro, UGent, ILVO, PCS en Vlaco – loopt na drie jaar officieel op zijn eind. Om de belangrijkste resultaten van het project voor te stellen aan het brede publiek, organiseerden de projectpartners een eindsymposium. Kon je er niet bij zijn, maar ben je wel benieuwd naar de resultaten? Wij vatten ze voor jou samen!

De slotconferentie van Nutriman samengevat

Nutriman is een Thematisch Netwerk en had als voornaamste doel om producenten en gebruikers van herwonnen meststoffen te informeren. Het project verzamelde onder meer infofiches, trainingsmateriaal en video’s van maar liefst een honderdtal producten en technologieën. Die schat aan informatie staat gebundeld op het Farmer Platform en is beschikbaar in acht talen (Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Pools en Hongaars). Ook na afloop van het project zal dit Farmer Platform nog verder actueel blijven, en dat minstens tot 2031! Het loont dus zeker de moeite om er een kijkje te nemen.

> Bekijk een animatiefilmpje over NUTRIMAN.

 

Eindsymposium

Op 16 september sloegen de projectpartners de handen in elkaar om de belangrijkste resultaten van het thematisch netwerk te presenteren aan de meer dan 200 ingeschrevenen. Na een welkomstwoord van de projectcoördinator Edward Someus verwelkomden we de heer Jeremy Pinte (DG Grow), die een toelichting gaf over de belangrijkste criteria en harmonisatieregels van de nieuwe Fertilising Product Regulation. Daarna gaf mevrouw Branwen Miles, beleidsadviseur van Copa en Cogeca, een presentatie over het belang van "Innovatie dichter bij de landbouwers brengen" in Europa.

Vervolgens gingen verschillende projectpartners wat dieper in op specifieke verwezenlijkingen van Nutriman. Zo stelden we onder meer het Farmer Platform (en alle documenten die je er kunt terugvinden) voor en legden we uit hoe we tot de prioriteitenlijst met innovatieve producten en technologieën kwamen. Tijdens de daaropvolgende sessie gaven we een overzicht van de vele evenementen die door Nutriman werden georganiseerd. Zo waren er talloze demonstraties, workshops en conferenties. We illustreerden dit met enkele concrete voorbeelden van innovatieve producten en technologieën.

> Ontdek het zelf in de presentaties.

 

Met extra vragen over Nutriman of nutriëntenrecuperatie kun je terecht bij:

 


Nutriman heeft  financiële middelen ontvangen uit hoofde van Horizon 2020 — het programma voor onderzoek en innovatie van de Europese Unie in het kader van subsidieovereenkomst nr. 818470.

20210930_Europa.png20210930_Logo_Nutriman.jpg

Gekoppelde thema's & sectoren: Bodem En Bemesting | Energie En Groene Grondstoffen