We nodigen jullie graag uit naar een conferentie, die op 11 oktober van 10.30 tot 12.00 uur in de vorm van een webinar zal plaatsvinden. De projectpartners zullen de resultaten van deze enquête en het opleidingsprogramma dat in de 3 regio's zal plaatsvinden voorstellen. Dit webinar staat ook open voor iedereen die belangstelling heeft voor dit onderwerp (werkgelegenheids- en opleidingsorganisaties, werkzoekenden, landbouwers, enz.)

Programma:
  • Resultaten van de enquête bij werkzoekenden
  • Getuigenis in video : « Werken in de veehouderij, iets voor jou? »
  • Inhoud en organisatie van de opleidingen tot werknemer in de veehouderij, in de regio’s Frankrijk/Vlaanderen/Wallonië.

Het Interreg-project CowForme heeft als doel het verlichten van de werklast van de veehouders en het opleiden van werkzoekenden voor een job als werknemer in de rundveehouderij. CowForme, dat partners uit de regio's Hauts de France, Vlaanderen en Wallonië verenigt, lanceert een opleidingsprogramma op basis van een uitgevoerde enquête bij veehouders en werkzoekenden. Deze enquête bracht de verwachtingen van de landbouwers op het gebied van tewerkstelling in kaart. Daarnaast kreeg men ook een beter inzicht in de visie van de werkzoekenden op de job als werknemer in de veehouderij. Het is namelijk een job die vaak slecht wordt gepercipieerd en als onaantrekkelijk wordt beschouwd.

Cowforme_Banner_102021.png

Praktisch:
Datum:
woensdag 6 oktober 2021
Begintijd:
10u30
Eindtijd:
12u00
Locatie:
Online
Kostprijs:
Gratis deelname.
Inschrijven:
 
Schrijf je in via deze link.
Gekoppelde thema's & sectoren: Melkveehouderij