Je kan veel water besparen door waswater te hergebruiken via een gesloten systeem. Een weloverwogen investering in hergebruik van waswater via een gesloten systeem kan je snel terugverdienen. Inagro geeft je advies over de opbouw van een gesloten systeem voor waswater.

Beschrijving

Groentebedrijven gebruiken veel water, onder meer voor irrigatie, gewasbescherming, reiniging van de groenten en schoonmaak van bedrijfsruimtes. Afhankelijk van de grondsoort heb je 1200 m³ water nodig om 1 hectare prei marktklaar te maken! Voor een gemiddeld bedrijf met 8 hectare prei loopt het waterverbruik al snel op. De stijgende kostprijs van water en de strengere regelgeving en lozingsnormen maken hergebruik steeds belangrijker.

Maar door water efficiënt te hergebruiken, kan je tot 98 % van het waswater besparen! Een weloverwogen investering in hergebruik van waswater via een gesloten systeem kan je snel terugverdienen. Voordat het waswater hergebruikt kan worden, moet het een aantal behandelingen ondergaan. Een gesloten systeem verwijdert plantenresten, laat aardedeeltjes bezinken en voert zwevend opgelost organisch materiaal mogelijks ook af.

Ben je overtuigd van de voordelen van een gesloten systeem voor waswater? Laat je dan adviseren door onze experts. Inagro geeft advies over de opbouw van dergelijke systemen. 

Kostprijs

gratis


Voorwaarden

Er zijn geen beperkende voorwaarden.

Hoe aanvragen?

Neem telefonisch of per mail contact op met:
Sabien Pollet via sabien.pollet@inagro.be of  051 27 33 04
Dominique Huits via dominique.huits@inagro.be of  051 27 33 88

Links

Gekoppelde thema's & sectoren: