We bepalen de kwaliteit van je aardappelen door het onderwatergewicht te meten en de aanwezigheid van drijvers te bepalen in een zoutbad.

Beschrijving

Afnemers van aardappelen hechten veel belang aan het onderwatergewicht van aardappelen. Die parameter heeft een directe invloed op de frietkwaliteit, de smaak na koken en de blauwgevoeligheid. Een te laag onderwatergewicht geeft risico op te jonge knollen, glas of doorwasknollen, afwijkingen in de frietkwaliteit of in de smaak na koken. Een te hoog onderwatergewicht zorgt er dan weer voor dat de aardappelen gevoelig zijn voor blauw tijdens rooien en inschuren.

Inagro kan het onderwatergewicht van jouw aardappelen onderzoeken. Voor die analyse hebben we 6 kg gewassen aardappelen nodig per staal. Eerst bepalen we het onderwatergewicht door het gewicht van het staal boven én onder water vast te stellen (met een onderwaterweger). Vervolgens gaan we in een zoutbad na of er glazige glazige aardappelen (drijvers) aanwezig zijn. Zodra een van onze werknemers beschikbaar is, kunnen we de analyse uitvoeren. De resultaten ontvang je digitaal. 

Kostprijs

vaste prijs
Gratis voor telers die lid zijn van PCA. Bedrijven en niet-leden betalen 5 euro per staal.

Voorwaarden

Er zijn geen beperkende voorwaarden.

Hoe aanvragen?

Het is niet noodzakelijk om de analyse op voorhand aan te vragen. Zodra een van de werknemers op Inagro aanwezig is, voeren we de analyse uit. Het resultaat wordt opgestuurd (bij voorkeur per email).

Links

Gekoppelde thema's & sectoren: