Inagro biedt onafhankelijke rantsoenberekeningen aan voor melkvee in lactatie en in droogstand. Daarbij houden we rekening met de optimalisatie van de ruwvoeders en de kostprijs van het volledige rantsoen. - Deze dienst is onderdeel van Bedrijfsadvisering Melkveehouderij.

Beschrijving

Elke verandering van voersoort vergt een nieuwe rantsoenberekening. Dat is nodig om de koeien naar verwachting te laten presteren. Inagro hecht veel belang aan deze factor en beschouwt de rantsoenberekening als een van de hoofdactiviteiten van de bedrijfsadvisering melkveehouderij (BAM).

Via de rantsoenberekeningen willen we een optimale productie bekomen op een economische manier. We streven daarvoor naar de optimalisatie van ruwvoeders. Daarnaast volgen we het rantsoen van de droogstaande koeien op. Een gericht en consequent transitiemanagement zorgt enerzijds voor een goede opstart van de melkproductie en anderzijds voor minder probleemkoeien. Dat is niet alleen belangrijk voor van de rendabiliteit - denk maar aan behandelingskosten, productieverlies, uitval - maar zorgt ook voor minder arbeid en meer voldoening. Het rantsoen van droge koeien moet aan meerdere voorwaarden voldoen om zo een vlotte opstart van de volgende lactatie te hebben.

BAM werkt volledig onafhankelijk en is aan niemand verbonden. Als veehouder bepaal je zelf met welke leverancier je samenwerkt.

Kostprijs

vaste prijs
Deze dienst is een onderdeel van de betalende bedrijfsadvisering melkveehouderij.

Voorwaarden

Deze advisering is enkel voor leden van de Bedrijfsadvisering Melkveehouderij.

Hoe aanvragen?

Neem contact op met de dienst bedrijfsadvisering melkveehouderij via 051 27 33 86 of info.melkveehouderij@inagro.be.
Je kan een gratis kennismakingsbezoek aanvragen, waarin we de verschillende aspecten van de advisering overlopen. Daarna kan je vrij beslissen om in te schrijven.

Links

Gekoppelde thema's & sectoren: