Als je aardappelen levert aan de industrie is de bakkleur van het friet- of chipsras een belangrijke kwaliteitsparameter. De bakkleur kan je door ons laten testen.

Beschrijving

Voor deze analyse hebben we twintig knollen nodig per staal (sortering 50-60 mm). Uit elke knol halen we één friet of één schijfje voor chips. We bakken alle staafjes of schijfjes volgens een vast (internationaal) protocol en beoordelen ze individueel met een kleurenkaart (wit – geel – bruin).

Voor de frietkwaliteit geven we daarnaast een quotering op homogeniteit van de kleur in elke friet. Een kleurverschil tussen de frietuiteinden beoordelen we als 'heterogene frietkleur'. Sterke en afgelijnde kleurverschillen in combinatie met onvoldoende doorbakken bruine gedeelten worden bestempeld als 'suikertop'.

Bij de baktest van chips beoordelen we ook het uitzicht en de smaak.

Kostprijs

vaste prijs

Leden PCA: 5 euro per staal
Niet-leden PCA: 7,5 euro per staal



Voorwaarden

Er zijn geen beperkende voorwaarden.

Hoe aanvragen?

Neem contact op met Kristof Werbrouck via 051 27 32 00 of kristof.werbrouck@inagro.be.

Links

Gekoppelde thema's & sectoren: