Bij een bloemknoponderzoek analyseren we de bloemknoppen van aardbeiplanten met behulp van een microscoop. Inagro biedt zowel het topbloemonderzoek als het volledige bloemknoponderzoek aan van trayplanten, wachtbedplanten en doorteelten.

Beschrijving

Een bloemknoponderzoek levert een beter zicht op de ontwikkeling en kwaliteit van trayplanten, wachtbedplanten en doorteelten. Inagro biedt zowel topbloemonderzoek als volledig bloemknoponderzoek aan. We voeren de analyses uit op een staal van vijf representatieve planten. Daarbij gaan we in alle bloemknoppen na of er zich een bloemtak bevindt. We onderzoeken ook het aantal bloemen, het ontwikkelingsstadium en de hoogte van de primaire bloem.

Kostprijs

vaste prijs
Een topbloemonderzoek kost 50 euro per staal van vijf planten.
Een volledig bloemknoponderzoek kost 120 euro per staal van vijf planten.


Voorwaarden


Hoe aanvragen?

De teler verzamelt vijf gemiddeld representatieve trayplanten en brengt die na de staalname zo snel mogelijk binnen. De planten moeten koel bewaard worden en de tijd tussen staalname en bloemknopanalyse is bij voorkeur zo klein mogelijk. Breng de stalen binnen aan de receptie van Inagro tijdens de kantooruren of via de nachtkluis van het labo buiten de kantooruren. Neem contact op met Matthias Boone via matthias.boone@inagro.be of 051 14 03 11.

Links

Gekoppelde thema's & sectoren: