Wil je als teler efficiënt gebruikmaken van biologische bestrijders om plagen als trips, spint, bladluis en witte vlieg te beheersen? Dan is het cruciaal om goed op de hoogte te zijn van wat er werkelijk leeft in het gewas.

Beschrijving

Bij aanvang wordt een bladstaalname genomen om eventuele residu’s te bepalen die een negatieve invloed kunnen hebben op de biologie. Vervolgens bieden we monitoring aan tijdens het volledige verloop van je teelt (junidrager, doordrager, framboos). Daarbij streven we naar een tweewekelijks bezoek, alternerend met een bezoek door de adviseur van de biologie (Biobest of Koppert). Na elk bezoek houden we een korte, mondelinge evaluatie (ter plaatse of via telefoon), aangevuld met een digitaal rapport. Driemaal per jaar is er een bijeenkomst voor de deelnemers. Daarin maken we een analyse van de situatie en delen we de nieuwe inzichten.     

Kostprijs

offerte op maat
De kostprijs van een bezoek is afhankelijk van de perceelsgrootte:
  • klein perceel = perceel kleiner dan 1.500 m²: 76 euro
  • middelgroot perceel = perceel tussen 1.500 m² en 3.000 m²: 81 euro
  • groot perceel = perceel groter dan 3.000 m²: 86 euro

Als we tijdens één plaatsbezoek gelijktijdig meerdere percelen monitoren, dan geldt voor het tweede perceel een additionele prijs:      
  • klein perceel: 30 euro
  • middelgroot perceel: 35 euro
  • groot perceel: 40 euro

Alle prijzen zijn inclusief transport en exclusief btw.


Deze monitoring komt in aanmerking voor de GMO-portefeuille. Telers die nog geen gebruik maakten van onze monitoringsdienst krijgen 15 % korting op hun eerste factuur.

Voorwaarden

Teelt van aardbei of framboos op West-Vlaams grondgebied

Hoe aanvragen?

Matthias Boone – 051 14 03 11 – matthias.boone@inagro.be

Links

Gekoppelde thema's & sectoren: