Bemestingsadvies Wintertarwe op basis van dronebeelden

Beschrijving

Verken samen met Inagro de mogelijkheden van bemestingsadviezen via dronebeelden. De intelligente data uit die beelden maakt bemestingsadvies mogelijk per zone van jouw perceel. Een uniek aanbod mét kwaliteitsgarantie!


Traditionele bemestingsadviezen worden gemaakt op basis van een grondstaal in het perceel waarna het perceel uniform wordt bewerkt. Deze percelen zijn echter lang niet uniform, bepaalde zones kunnen met meer of minder meststoffen tot een verbeterde opbrengst én kwaliteit komen.  Deze plaatsspecifieke bemestingsadviezen hebben volgende voordelen:

  • Perceelsdekkend advies
  • Inzicht in variabiliteit en probleempunten van het perceel
  • Optimalisatie van meststoffengebruik
  • Verbeterde opbrengst én kwaliteit van het gewas

Om een plaatsspecifiek bemestingsadvies te kunnen leveren wordt met de beelden gekeken naar de aanwezige hoeveelheid droge stof en de al reeds opgenomen stikstof. Aan de hand van de deze gegevens kan een plaatsspecifiek advies worden gegeven voor iedere zone in het perceel. Dit advies wordt afgeleverd door middel van een actiekaart. Ook zonder precisiestrooier kan u hiermee aan de slag met de eenvoudige toepassingskaart. Het advies geldt voor de laatste of derde fractie die sterk opbrengstbepalend is. De vluchtperiode voor dit advies ligt tussen 20 april en 10 mei.

Kostprijs

vaste prijs

Dit plaatsspecifiek bemestingsadvies wordt aangeboden aan 15 €/ha (afgerond op hectare) voor percelen die groter zijn dan 4 ha.
Voor percelen kleiner dan 4 ha wordt deze service aangeboden aan een prijs van 60 € per perceel.

Voorbeeld:
  • 60 € voor een perceel van 3 ha
  • 60 € voor een perceel van 4,2 ha
  • 75 € voor een perceel van 4,7 ha

Binnen dit pakket krijgt u voor elk perceel
  • Een actiekaart met bemestingsadvies voor de laatste of derde fractie op basis van een dronebeeld


Wil je meer informatie over dit advies? Contacteer Franky Coopman via franky.coopman@inagro.be of 051 27 33 45.
Of stuur een bericht naar smartercrops@inagro.be

Inagro biedt deze service aan in samenwerking met Airinov


Voorwaarden

Aanbod geldig voor alle telers met percelen gelegen in het westelijke deel van Vlaanderen. Inagro behoudt zich het recht om percelen die door wettelijke beperkingen niet overvlogen kunnen worden te weigeren. Om te zien of uw percelen kunnen overvlogen worden, ga naar https://droneguide.be/, klik bovenaan rechts op kaartlagen en vink in het commercieel gedeelte alle lagen af behalve ‘gecontroleerd luchtruim’.

De vlucht wordt ingepland in een periode van 2 weken vóór de voorziene bemestingsdatum in functie van de weersomstandigheden. Wijzigingen van deze bemestingsdatum zijn mogelijk tot 5 werkdagen voor het begin van de vluchtperiode.

Het is niet mogelijk om verschillende percelen samen te voegen om de correctheid van het bemestingsadvies te garanderen. Voor elk perceel krijgt u een advies. (Eenheid perceel is deze zoals aangegeven op de verzamelaanvraag)

In geval van slecht weer (vorst, regen, windsnelheden van > 60 km/h…), behoudt Inagro zich het recht voor om de periode waarin de vluchten zullen plaatsvinden te verlengen met het aantal dagen dat de weersomstandigheden het vliegen verhinderen. Hierover wordt u tijdig ingelicht.

Hoe aanvragen?

<a style="color:white!important" href="https://leden.inagro.be/inschrijving?guid=2579">

Links

Gekoppelde thema's & sectoren: