Inagro biedt de telers een systeem van geleide bestrijding van wortelvlieg aan. De teler wordt op die manier op de hoogte gebracht als er overschrijdingen zijn op zijn eigen velden.. De tellingen worden door Inagro verzameld en berichten omtrent de vluchten worden wekelijks naar de telers verstuurd.

Beschrijving

Voor wortel wordt gewerkt met een geleide bestrijding: daarbij wordt behandeld op het juiste moment en enkel wanneer strikt noodzakelijk. Dit wordt steeds belangrijker aangezien de meeste producten via contactwerking de wortelvlieg afdoden. - Inagro heeft jarenlang ervaring met het bestrijding van wortelvlieg op basis van vangplaten. Als tellingen op vangplanten aantonen dat er een vlucht van de wortelvlieg is, wordt behandeld bij het overschrijden van een bepaalde drempelwaarde. De tellingen worden door Inagro verzameld en berichten omtrent de vluchten worden naar de telers verstuurd.


Kostprijs

vaste prijs
Er is een vaste prijs per veld voor opvolging wortelvlieg door Inagro *

  • Kleine wortels: 105 euro huur/veld
  • Grote wortels, knolselder, pastinaak…: 130 euro huur/veld
(*) De prijzen zijn inclusief huur van het materiaal. Kapot gerede plaatjes of steunen (vallen) zullen aangerekend worden

Ja, 50% subsidiabel als voor leden van een veiling, Ingro of Unigrow.

Voorwaarden

Er zijn geen beperkende voorwaarden.

Hoe aanvragen?

Lennart Vanquickenborne, +32 497 51 09 78, lennart.vanquickenborne@inagro.be

Links

Gekoppelde thema's & sectoren: