U ontvangt op regelmatige basis een waarschuwingsbericht met informatie over de actuele druk van de aardappelplaag en advies voor de optimale inzet van erkende middelen die zijn toegelaten in de bioteelt.

Beschrijving

De waarschuwingsberichten worden verzorgd door het Interprovinciaal Proefcentrum voor de Aardappelteelt (PCA) vzw in samenwerking met Inagro.

Het advies voor een efficiënte en optimale inzet van koper houdt ook rekening met een hogere plaagtolerantie van de biologische rassen en met de maximale hoeveelheid van 6 kg kopermetaal / ha die het lastenboek biologische landbouw voorschrijft.


Wie inschrijft op de waarschuwingsberichten kan ook gebruik maken van de PCA-webapplicatie voor de aardappelziekte. Middelen op basis van koper zijn opgenomen in de databank en de applicatie houdt rekening met het resistentieniveau van de ingegeven rassen.

Kostprijs

vaste prijs

Een jaarabonnement kost € 53,5.

Telers die reeds lid zijn van PCA, kunnen zich zonder meerkost aanmelden voor de waarschuwingsberichten biologische aardappelteelt. Aanmelden bij Inagro, afdeling Biologische Productie is wel noodzakelijk.Voorwaarden

Er zijn geen beperkende voorwaarden.

Hoe aanvragen?

Via mail naar info.bio@inagro.be of telefonisch op het nummer T 051/27 32 50

Links

Gekoppelde thema's & sectoren: