Er is een fout opgetreden. Er is een fout opgetreden.

Startdatum:
Einddatum:
Project type:
Contactpersoon Inagro:

Project partners

Project inhoudNieuws uit het project

13/04/2021

De groepsaankoop bloemenmengsels resulteerde dit jaar in een bestelling van ongeveer 170 kg zaden, goed voor de aanleg van 5,81 ha bloemenranden. De bestellingen zijn ondertussen in Inagro aangekomen. Je kan er vanaf nu je pakketje ophalen, rekening houdend met de geldende veiligheidsmaatregelen.


25/02/2021

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert Inagro de groepsaankoop ‘bloemenzaden voor bijen’. We stelden twee specifieke bloemenmengsels samen die erg geschikt zijn voor zowel bestuivers als natuurlijke vijanden van plaaginsecten. Nog tot en met volgende week vrijdag (5 maart) kan je (één van) onze bloemenmengsels bestellen.


27/01/2021

Bijna iedereen is er ondertussen van overtuigd: het gaat niet zo goed met onze bijen en bestuivers. Maar als iedereen zijn steentje bijdraagt, kunnen we ze weer laten zoemen. Er zijn veel initiatieven en ook veel kansen die we graag toelichten tijdens een digitaal symposium op 23 februari. Jij zal er toch ook 'bij' zijn?


12/01/2021

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert Inagro de groepsaankoop ‘bloemenzaden voor bijen’. We stelden twee specifieke bloemenmengsels samen die erg geschikt zijn voor zowel bestuivers als natuurlijke vijanden van plaaginsecten. Je kan kiezen voor een eenjarig mengsel of een meerjarig mengsel. Beide bestellen kan natuurlijk ook.


03/12/2020

Ja, maar vroeg genoeg inzaaien is de boodschap. Inagro experimenteerde afgelopen zomer met het inzaaien van bloemen op plaatsen die voor landbouwers minder waarde hebben, zoals rijpaden, kopakkers...
Insecten bewijzen hun nut (bestuivers, plaagbestrijders, ...). Waarom dan geen verloren hoekjes optimaal inrichten?


05/08/2020

Veel landbouwers beschikken over stukjes 'verloren' grond. Denk bijvoorbeeld aan kopakkers en rijpaden. In het project Kruisbestuivers onderzoeken we of er op die stukjes grond een bloemenmengsel ingezaaid kan worden om bestuivers te bevorderen. We gaan onder meer na welke mengsels daarvoor geschikt zijn, of de opkomst voldoende is om bestuivers te bevorderen en of het ook technisch haalbaar blijft voor de landbouwer. Een korte stand van zaken vind je in dit nieuwsbericht.


20/05/2020

De achteruitgang van bestuivende insecten in ons huidige landschap is een feit. Het wordt dus geen tijd, maar het is tijd voor actie. Het PDPO-project 'Kruisbestuivers' pakt uit met acties voor landbouwers, imkers, particulieren, bedrijven, scholen, organisaties, ... Kortom, alle inwoners van een gemeente kunnen helpen om de omgeving voor de bijen weer aantrekkelijker te maken. Benieuwd naar de aanpak?