NieuwsSophie Waegebaert, donderdag 08 juli 2021

Bezoek ons proefplatform eiwit op 20 juli!Artikels

Op dinsdag 20 juli vindt het eerste proefveldbezoek aan het proefplatform eiwit van Inagro plaats. We nemen je mee in een rondgang langs verschillende eiwitgewassen. Benieuwd? Schrijf je dan snel in!

Bezoek ons proefplatform eiwit op 20 juli!

Begin dit jaar publiceerde de Vlaamse overheid een nieuwe eiwitstrategie om zo de productie en consumptie van eiwit te verduurzamen, zowel in voeding als in voeders. Ook Inagro wil daaraan bijdragen en stelde een eigen eiwitactieplan op. Meer info kan je terugvinden in het artikel "Inagro zet in op vier van de zes doelstellingen van de Vlaamse eiwitstrategie".

Naast het actieplan lanceerden we ook het proefplatform eiwit. Op dat perceel kan je verschillende eiwitgewassen terugvinden. Zo hebben we rassenproeven van kikkererwt, gele erwt en soja. Je kan er ook de screeningsproef van bonen terugvinden, waarin we de teelt van nierboon, zwarte boon, azuki-, cannellini- en borlottiboon opvolgen.

We laten je graag kennismaken met dit proefplatform en organiseren daarom op dinsdagnamiddag 20 juli een proefveldbezoek. Inschrijven kan tot en met donderdag 15 juli.

>> Bekijk het volledige programma.
>> Schrijf je nu in!

 

Meer info

Heb je vragen over het proefveldbezoek aan het proefplatform eiwit? Neem dan contact op met Sophie Waegebaert via sophie.waegebaert@inagro.be of 051 14 03 30.

 
20210708-OG.png
 

 

20210708-SymBIOse.jpg

 


20210708-logo_VLAIO.jpg