NieuwsTijl Labeeuw, Katrien Grauwet, donderdag 22 juli 2021

Zes hoeveproducenten worden 100% West-Vlaams. Wanneer sluit jij aan?Artikels

Zes hoeveproducenten zetten de zomer in als nieuw lid van het netwerk 100% West-Vlaams. De in totaal 176 erkende hoeveproducenten kunnen gebruik maken van het label '100% West-Vlaams' én genieten van tal van andere voordelen die het netwerk biedt. Klinkt dit als muziek in de oren? Dien dan snel je aanvraag in!  

Zes hoeveproducenten worden 100% West-Vlaams. Wanneer sluit jij aan?

Zes nieuwe hoeveproducenten

175 hoeveproducenten verkopen zelfgemaakte en lokale producten onder het label ‘100% West-Vlaams’, dat staat voor ambachtelijkheid, authenticiteit en streekgebondenheid.

Tijdens de erkenningsronde van juni 2021 konden we zes nieuwe hoeves verwelkomen in het netwerk. Wij sommen ze hieronder voor je op:BRUGSE OMMELAND

2021-07-21-BO.JPG


WESTHOEK

  • ’t Boertje (Keiem – Diksmuide) – jersey zuivelproducten, pannenkoeken, advocaat, eieren

Westhoek-TBoertje.jpg


Ontdek alle leden op www.100procentwest-vlaams.be.


100% West-Vlaams als netwerk voor West-Vlaamse hoeve- en streekproducenten

Naast een label is ‘100% West-Vlaams’ ook een dynamisch netwerk van hoeve- en streekproducten. Via promotie, vorming, vertegenwoordiging, netwerking en het opzetten van innovatieve projecten ondersteunen we aangesloten producenten in hun professionalisering en marktgericht produceren. Zo zet Inagro samen met partners lokale producten in West-Vlaanderen op de kaart.

Wie kan lid worden?

Heb je als professionele land- of tuinbouwer een klassieke hoevewinkel of een automaat, verkoop je via een huis-aan-huisronde of zet je in op B2B-verkoop? Dan kom je zeker in aanmerking om lid te worden van 100% West-Vlaams.
Wij beoordelen de aanvragen op basis van de principes van de korte keten. Daarnaast treden onze leden naar buiten als ambassadeurs van de korte keten in West-Vlaanderen. Samen zetten ze kwalitatieve en authentieke hoeve- en streekproducten op de kaart.

Wil je deel uitmaken van dit dynamische netwerk? Dien nu je aanvraag in.
De eerstvolgende erkenningscommissie vindt plaats op 25 oktober. Inschrijven kan tot en met 27 september.

Wens je meer info of heb je vragen? Contacteer dan:

Gekoppelde thema's & sectoren: Landbouwverbreding