NieuwsEvelien Lambrecht, Nele Dejonckheere, Katelijne.Vancleemput@pomwvl.be, donderdag 30 september 2021

Begeleidingstraject: verhoog je rendement via kostprijsanalyseArtikels

Kies voor het gouden ei. Stel je voor, je hebt een kippenboerderij en enkele van je kippen leggen gouden eieren. Je verkoopt die in je winkel naast de gewone eitjes. Uiteraard plaats je het gouden ei opvallend in je etalage. Uiteraard zorg je ervoor dat iedereen weet dat jij gouden eieren verkoopt. En uiteraard kleef je op het gouden ei ook een hogere prijs. Nochtans heb je voor dit ei geen extra inspanningen moeten doen.

Begeleidingstraject: verhoog je rendement via kostprijsanalyse

Kies jij in jouw bedrijf ook voor het gouden ei? Uiteraard… Of niet? Weet je welke producten je veel opbrengen zonder dat ze je veel werk of kosten opleveren? Coach en expert Brian Legein (Ellis Consulting) helpt je jouw gouden eieren te identificeren. Je leert de correcte gegevens analyseren en ontdekt welke producten belangrijk zijn voor jou. Daarbij zullen kostprijsanalyse, prijszetting en productkeuze cruciaal zijn.

Dit begeleidingstraject bestaat uit een infosessie, een individuele werkopdracht die je uitvoert binnen jouw bedrijf, een vragenuurtje en een adviesgesprek. Je krijgt antwoorden op vragen als: hoe winstgevend zijn al mijn producten? Hoeveel procent van de totale omzet vertegenwoordigen ze? Welke producten moet ik zeker blijven verkopen en in de kijker zetten? Welke producten bouw ik beter af? Hoeveel korting kan ik geven op welk product? Welke producten moeten we goedkoper aankopen of produceren als we ze willen blijven aanbieden? …

2021-09-30-moerengoud.JPG


Volg dit begeleidingstraject en kies voor de gouden eieren die je winst verhogen!


Wil je hier ook mee aan de slag?

Via het PDPO-project SPRONG is er plaats voor 12 kleinschalige voedingsbedrijven (hoeve- en streekproducenten). Onder 'kleinschalig' verstaan we voedingsbedrijven met max. 20 werknemers.

Deelnemen is gratis, maar inschrijven is verplicht via dit formulier. Bedrijven die zich inschrijven, engageren zich om het volledige begeleidingstraject bij te wonen. Dat impliceert dat wie vroegtijdig afhaakt, een vergoeding kan aangerekend worden ter waarde van de 10% van de werkelijke kostprijs van het coachingtraject, zijnde 50 euro, als compensatie voor de gemaakte kosten.Data en locatie:

  • 12/10/2021: 19.30 - 22.00 u – Inagro: Toelichting methodiek
  • Eind oktober 2021: Online vragenuurtje. Mogelijkheid om vragen te stellen bij toepassing van de oefening.
  • 11/2021: 2 u begeleiding op jouw bedrijf

 

Meer info

Voor bijkomende info kan je contact opnemen met Evelien Lambrecht via evelien.lambrecht@inagro.be of 051 14 03 49.

bannersprongdef.jpg

Gekoppelde thema's & sectoren: Landbouwverbreding